2013. május 26., vasárnap

Szürkéspiros.

Túl korán van még ahhoz,h mindent lássak, így hát csak bambulok ki a világba. Utasként megtehetem, hisz nem én vezetek, az ablakon kifelé bátran merenghetek. Nézhetem az előttem eltűnő házakat, utakat, bámulhatok át másik autókba, gondolkodva,h merre is mehetnek.
Semmi szín, többségben csak szürkeség és ehhez az idő is asszisztál rendesen. De a szürke is egy szín, nem lenézően mondom, csak vhogy ezt keveri ki magának az idő,ha esőre fordul. Persze a kis egér is pont ilyen és a grafitceruza által leírt súlyos szavak. Az ezüst pedig ékszer, mint elegancia.
De akkor miért kapom fel a fejem mégis a pirosra? Ami a leglehetetlenebb helyeket is összemaszatolja?
Ahogy utamon haladon...vasúti töltéseken, elhagyott házak gondozatlan kertjeiben. Megszínesíti a színtelen kórókkal teli mezőket, mint egy vásznat a festményhez, aminek a szemem látóhatára ad keretet.
Egy vadvirág,melyet nem köthetsz kedvedre csokorba. Vékony szárán a remegő szirmok azonnal hervadni kezdenének. Nem ajándékozhatod,csak a látványt, helyben csodálva. Ha művész vagy, megörökítheted. Zenében, képben, ki tudja,h még miben.... Filmezheted a fejedben, h majd sorra vedd az emlékeket...h mi volt az a piros,a végtelenben. Ha majd megöregedvén semmire sem fogsz emlékezni,de akkor is tudjad,h a pipacs volt az,amit a szürkéből kiemeltél.

Nincsenek megjegyzések: