2010. január 7., csütörtök

Újévi bungee jumping.


Hiába rázza megint Holleanyó azt a nyavalyás dunyhát, hogy emlékeztessen tél van,a fenyőfáknak leáldozott.
Ünnepek előtt várták,hogy hazaérkezvén a meleg lakásba,díszbe öltöztessék őket. Kit egyszínű,modern gömbökkel teli aggatva, más fákra pedig rákerül az elmúlt 50 év összes megmaradt fenyődísze,ami még nem tört el. Persze nekünk is van kerámiagólya,ami féllábon egyensúlyoz egy aprócska műfüvön és van rikító rózsaszín és sárga madárka,amit anyám hozott még a SZU-ból. NA,ezek azok,amik abban a dobozban vannak,amire az van ráírva, hogy SOHA:)
Ahogy múlik a karácsony, úgy kókadoznak a fák is, és mihelyt túl jutnak az emberek a vízkereszten,vagy amit akartok, úgy szabadulnak meg a lassan tűlevél nélkül megmaradt kóróktól.
Na de hogyan is?
Ha a tizediken laknék,akkor először is, végig kéne húznom a lakáson,aztán a liftig,majd amikor sikerült betuszkolnom magam is a liftbe úgy, hogy közben a fán maradt tüske ne szúrjon meg, akkor kihúznám a lépcsőházból egészen a gyűjtőhelyig a fenyő megmaradt vázát. A lehullott levelit eztán összetakaríthatnám, ami általában egy széles zöld sávot jelent. Ráadásul,.baromi sokan laknak egy ilyen szalagházban és mindenki csak húzná és húzná a zöld sávot maga után. Ígyhát, maradt a jól bevált módszer ilyenkor, ami annyit tesz, hogy nyisd ki az ablakot,végezz egy gyors terepszemlét, hogy a ház körül vannak e járókelők,majd egy hanyag mozdulattal dobd ki az ablakon a nemkívánatos karácsonyi fődísz elemet.
Tegnap óta nem csak a hó esik,hanem a karácsonyfa is. A több száz lakásos házból folyamatos a bungee jumping gumi nélkül, és meg kell hogy mondjam,ez most már bevett szokásnak is mondható.A földre térés után csak lazán lesétálnak a ház elé és odahúzzák a gyűjtőhöz. A kupac végső eltávolítását már a darabológépek végzik, remélvén, hogy talán újrahasznosított papírként ismét értelmet nyer a fakivágás. Ha majd papírra vetek vmit,akár a hétvégi bevásárlást,lehet, hogy az már valakinek a karácsonyi fája volt?!:))....

Nincsenek megjegyzések: