2012. július 10., kedd

Reggeli kitekintet,avagy pit-bull...terrier....


Mert szükség van rá,h boldog legyél. Vagy ahogy mondani szokták:A pénz nem boldogít,csak amit érte lehet kapni. Bárhogy is csűrjük-csavarjuk, sokszor kell ahhoz,h minőségi életet élhessünk.
Íme néhány reggeli tekintet:

Ahogy belátok az üvegablakon keresztül a lottózóba,egy világos inges,jól öltözött férfi mered az öttalálatos formanyomtatványra,mintha tudná a nyerő számokat,csak most éppen nem jut az eszébe..Hm.Látszólag nem is lenne szüksége a főnyereményre,mégis boldogtalan az arca.

Egy apró portásfülkében egy középkorú kopasz ember ül.A mozgástere maximum 4 négyzetméterre korlátozódik. Lehetne boldog,mert van munkája. De ő mégis másról álmodik. Háttérben: a sikeres út,a gazdagodás titkának kulcsát hallgatja cd-n.

A hajléktalan.Kocsisorok közt járva szedi össze a napi keresetet. Szívósan menetel az autók mellett.Úgy ragaszkodik ahhoz,h a másfél literes flakonban az olcsó bor lötyögjön,mint az olimpiára készülő sportoló,h világcsúcsot dönthessen. Ha talán nem az alkoholba fektetne ennyi energiát,hanem az álmai megvalósítására,akkor boldog ember is lehetne.

Aztán lehet,h egy unalmas okoskodás részemről,hiszen ezek csak pillanatok,amiket látok és mégis. Ha vki nem azt az utat járja,amit valójában szeretne, akkor azonnal kiül az arcára. Pénzzel vagy pénz nélkül.

Nincsenek megjegyzések: