2009. augusztus 29., szombat

Annyira untam már, hogy a közelünkben lévő játszótéren egy fia árnyék sincs, hogy játszótérfelfedező útra indultam Fannimmal. Pestújhelyen van egy "matáv"nevezetű. Valószínűsíthető,hogy anno a cég csináltathatta oda. Farönkökből egy hajót lehet kivenni belőle messziről. Közelebbről szemlélve már inkább egy viharvert vitorlás, amit kalóztámadás ért. A nagyobbik "vizijárműnek" már csak a belseje marad,ami két felkapaszkodóból és egy csúszdából áll,a kisebbik viszont csak homokozó. Mellettük négy hinta,melyek különböző korosztály számára és eltérő méretű fenekekre gyártottak. Az egész hely el van kerítve,hogy a kis tipegők ne kószáljanak el,ha az anyjuk netán nem veszi észre azonnal.
A kijejölt játszótér mellett van a nagy katolikus temlom.Azért "A" és nem "egy",mert a környéken ez az egy van, és különben is,gyereknek is így mondtuk.Mennyit lógtunk itt a templom mellett. Csak akkor nem ilyen farönkös,elkerítős volt, hanem két műkő ping-pong asztal,ami hálót sose látott. Sőt!Játékosokat sem.Inkább csak az asztal tetején ülő bandázások mentek. Mikor kisebbek voltunk,akkor csak lányok...vihogtunk a hülye fiúkon..később,tinédzser kor küszöbén együtt vihogtunk a fiúkkal, vagy csak lányok,de akkor sírtunk a fiúkon.
...és most tessék! Műkőpingpongasztal sehol,viszont a helyén lévő csúszdára segítem fel a lányom,aki mindenáron meg akarja mutatni,hogy már pedig ő lecsúszik rajta. ..jaaaaj..mászok utánna...
Aztán szerencsére elfáradt, vagy csak észre vette, hogy az egyik hinta megüresedett. Már futott is, hogy lestopizza.Ahogy lököm egyre magasabbra, azon gondolkodom, hogy a tér nem változott,csak az idő. Ugyanazon a helyen,de már évekkel később...basszusss...
Mi jöhet még?!Hol leszek 20-30 év múlva?!
egyszer azt mondta nekem a mesterasztrológus. Azért 5 évre előre mondják meg általában a prognózisokat, mert ez belátható...aha..Talán.
Az ember tervez,éli az életét,azt hiszi,hogy minden marad mindig,és egyszer csak megváltozik vmi,ami már nem ugyanaz.
Ha azt mondanám vkinek, hogy óóó..ugyan,mi öregkorunkben együtt sztorizunk egy cukiben és falatozzuk a krémest!...vagy ..Te leszel a férjem!..vagy mint az Osztály,vigyázz-ban:" Ott fogok lakni a házadban,Te meg el leszel vakarva a veranda alatt"...hm.... el sem hinnék...
Persze időben nem csak előre nehéz menni,hanem hátrafelé is. Visszahozni olyan dolgokat, amik elmúltak. Főleg, ha nem abban az életedben van, amit abban a pillanatban élsz. Ismerős a hely, vagy egy mosoly,vagy egy illat, és foggalmad sincs, hogy honnan. Jó,vagy rossz érzés.
Néha kérdeznek horoszkópos dolgokat. Nevetnek.Aztán meg visszajön és kérdez.
A magamét nem szoktam nézni.A lányomét is csak egyszer néztem, mikor megszületett. MErt nincsenek kérdéseim. Sodródok és csinálom a dolgom,ahogy érzem. És ez így van jól. Megtörténik,aminek meg kell történnie. Ami meg elmegy mellettem, az nem is kellett, hogy legyen.

Nincsenek megjegyzések: