2012. augusztus 29., szerda

tükörböjt.


Ott áll őrt az előtérben. Pillantása őszinte és néha könyörtelen. Persze van,h visszamosolygok rá, de az egyre ritkább. Mégis. Valahogy vonz és érdekel a véleménye. Így esik meg,h minden nap megállok vele szemben és mélyen belepillantok. A tükörbe.


Reggelente egy őrült professzorra emlékeztető pizsamás nő áll a tükörképével szemben. Az éjszakán át tartó vízszintes helyzet kellően áramvonalassá tette az egész testét,melle ha egy kis időre is,de fittyet hány a gravitációra és a hasa is inkább horpadt,mint domború. Igazán tetszik magának. Megelégedve minden porcikájával,peckesen vonul a fürdőszobába.
A következő találkozás már ruhában történik,pontosabban egy szűk szoknyában és egy felsőben.
Neeem...ez nem lesz jó. Tükör lesajnálva megjegyzi,h ebben akkor mehetne ki bárki az utcára,ha olyan alakja lenne,mint Sofia Lorennek a Boccaccio '70 című filmben.
Szűk szoknyás nő vissza.Próbálja kiengesztelni tükröt és visszatér az előtérbe. De most már fekete nadrágban és fekete pólóban. Próbálja elhitetni szigorú ellenőrével, h annyira vékony lett,h szinte már nem is látszik. Elvégre a sötét szín slankít.
A tükör most is visszazavarja,mert szerinte ez önbecsapás.
Nő végül felvesz egy farmert,egy dekoltázsba pillantásokat engedő felsőt és tudomást sem véve a tükörről kiviharzik a lakásból.
Az egész nap szuper! A busz ablakának tükröződésében egy vidám lány,a metró plexiüvegén pedig egy csinos csaj mosolyog vissza. A munkahely mosdójában kifejezetten egy dögös nőci pózol. Talán a félhomály teszi,vagy a jókedv,de a fickójának szavaival élve, jól karbantartott milf-nek érzi magát.
A fárasztó nap után a nő hazaérkezik. Tükör már ott várja az előtérben. Táskáját hanyagul ledobja a székre és alig várja,h kilépjen a cipőjéből. Viszont nem tudja megállni,h ne nézzen hacsak egy pillantást is a bekeretezett igazságba.
És gondolatai: ...mond meg nékem.Ki a legszebb a vidéken?....
A válasz pedig szinte ordítva érkezik: Ne gondold,h szép vagy.Egyszerű,hétköznapi nő. A korod 39, egy évvel sem kevesebb, fodrászhoz jobb ha elmész és holnaptól ideje lenne beiktatni azokat a futásokat,amit kb. 10 éve halogatsz.
A nő pedig fogta magát és sértődötten odébb állt. Soha többet nem nézett rá arra tárgyra,mely őt mélyen megsértette.

Ezentúl a fürdőszobatükröt használta. Csak a fej látszik benne és a világítás sem olyan erős a helységben.Tökéletes!


2 megjegyzés:

Tamas La írta...

Jó bejegyzések, jól megfogalmazva Ms. Nagy(on) Viki! Vagány, dögös, de tényfeltáró önvallomás,ami igazán kíváncsivá tesz, hogy ki ez a csaj - okos, tudatos, és öniróniától sem mentes... már olvasom is a többi bejegyzést is!

Nagyonviki írta...

Köszönöm,nagyon jólesik..:)..de szerintem tök átlag vagyok:).../a tükör mondta/.