2013. február 17., vasárnap

Smink a porondon.

Mostanában, aki a Bloggerina őrületben idekeveredik a blogomra, azzal találja szemben magát,h itt nem sminkelgetünk, meg kézműveskedünk.Főzni? Pláne,h nem! De miért is nem?!

Mivel amatőr vagyok ebben a témában, nézzék el nekem,h nem vagyok sminkmester.
Kezdjük a tükörrel. Először is,nézzünk bele. Aki félne attól,h mit fog látni,az ne kapcsolja fel a fürdőszobában a villanyt. Egyrészt kisebb lesz az ijedség, másrészt kevesebb alapozóra lesz szükség.
Amikor túljutottunk a leglényegesebb dolgon,akkor jön a következő választás.
Mivel többnyire a ruhánkhoz,az aznapi hangulatunkhoz vagy mindig kedvenc példaképünk mására öltözködünk,éppen ezért fontos az alap. Vagyis az alapozó. Ha csikidám stílusban szeretnénk egész nap pompázni,akkor jobban tesszük,ha a sötétebb árnyalatot választjuk. Szafaris-bennszülöttest.
A gésa arcnál minél fehérebb színt,de ha a természet gyermekei vagyunk,akkor egy kiló rizst el is kezdhetünk nagyon finom szemcsére összetörni. Na,ezzel elleszünk egy darabig.
Ha az alapozás megvolt és már leizzadtunk ettől a művelettől,akkor némi púderral megpróbálhatjuk fenntartani az arcunkon a krémet. Túl sok fedés esetén előfordulhat,h ábrázatunk csak egyfajta tekintetet fog mutatni. Sem a mosoly,sem a rossz kedv nem fog látszani. Afféle maszkként üzemel.
Jöhetnek a szemek! Lehet: cicás,igéző, ábrándos, csábos, alternatív. Az utolsó a legkönnyebb.. Fogj egy fekete szemceruzát és firkáld össze a szemed körül.
A többi esetben bonyolultabb. Kiválasztasz megint egy színt. Tök mindegy melyiket,ami tetszik és elkezded a szemednek a héját összemaszatolni. Profik ecsettel, natúrok kisujj begyével.
Ha hódítani szeretnél,mindenképpen hosszú szempillákra lesz szükséged, így a spirállal legalább 10szer fesd át a szálakat. Ekkor éred el azt a hatást, h úgy fogsz kinézni,mint egy játékbaba. Plusz,ha sűrűn le-fel hunyod a szemed-egyfajta rebegtetést végzel-akkor ez már felsőbb szint,amit úgy hívnak: csábítás. Általában bejön.
Következő lépés az árnyékolás, vagyis arcunkat pirosítjuk. Nagyanyám szerint egy kis hegyilevegő.
Itt csak arra kell vigyázni,h ne nézzünk ki úgy,mint egy bohóc. Ezt persze akkor nem látjuk,csak mikor kimentünk az utcára. Furán néznek, talán még halk kacagást is hallunk a hátunk mögött. Nem érdekes...
Végezetül jön a rúzs. Ezt csak annak ajánlom,aki nem csókolózik,nem ad puszit senkinek és nem iszik világos pohárból. Enyhén kinyitod a szád,úgy maradsz és elkezded a szádon végig húzni jobbról balra vagy fordítva. Felül,aztán alul. Végezetül pedig grimaszokat vágsz és csücsörítesz legalább háromszor a tükörbe nézve. Ennyi.
Mire végigolvastad, már el is sajátítottad a sminkelés fortélyát. Na, irány a Nagy Cirkusz, ma este fellépés.

Nincsenek megjegyzések: