2009. április 27., hétfő

Ma mesélte nekem valaki, hogy szakított vele egy "közeli" barátja és elmondta, hogy mit írt a befejezésre irányuló levélben. Kísértetiesen hasonlított ahhoz, amit egy pár hónapja hallottam az egyik haveromtól,amikor elhagyta a barátnője. Mi több!Én is kaptam már ilyen levelet:)
ezeknek általában két variációja lehet.Vagy amikor dühös, és felhánytorgat mindent és mindenféle rossz dolgot kíván és egyébként se így ismertelek meg, akkor még kedves voltál...ja?és szemét kurva/strici. Amikor nem dühös, akkor is szemét a másik, csak a végén kéri, hogy felejtsd el, és találd meg a boldogságot, meg mellettem lehettél volna az aki. Szerintem, ez a megalázóbb forma, akkor már inkább legyek aljas:)) Csupa sablon izé szöveg. Persze, sokan választják a levél formátumot, hiszen ki az az egyenes emberke, aki őszintén odaáll aztán elmondja. Olvasd el, dolgozd fel, értsd ahogy akarod. El is filózgathatsz rajta, és a végén gondolsz bele, ami szívedet jobban melengeti.
Utoljára ilyen sablon szerkezetet az apám és hasonló ismerősők temetésén hallotttam. A ravatalózókban van egy forma,amibe csak be helyettesíted a megfelelő szavakat. amikor egy évben már legalább négyszer hallottam ugyan azt a dumát, akkor az utolsón már mosolyogtam. Ráadásul,ez az igazi szocialista mintaszöveg volt. Szerető barátunk pont,pont pont..(ide jön a név:lajos, feri,miklós stb),aki az xy vállalatnál dolgozott,mindig jól végezte munkáját,ennyi és ennyi munkatársa szerettte, ez és ez volt a hobbija, búcsúztatja ez és ez. Mindig ua. Személytelen.
Pontosan, mint azok a szakító irományok, amikről fentebb beszéltem. Ezek is lehetnének ilyen behelyettesítős leveleket, amiket letöltesz a netről és még agyalnod se kell..
Hazudnék,ha azt mondanám, hogy nem írtam hasonló levelet anno...Akkor nekifeszülsz, hogy minél jobban kitárd a szíved, de akkor már tök mindegy,,..Te már mást akarsz,mint ő...nem egy hajóban eveztek, nem egy úton haladtok mindketten..nem vagytok egy szív meg egy lélek, meg mittudomén....a végén meg már csak nyugtathatod magad,vagy a barátnőd, hogy nem is voltál hozzá való,elfecséreltél akárhány évet, miért voltam vak,miért nem vettem észre az apróbb jeleket. Aztán idővel már ezeken is röhögsz, és az akkor nagy szerelem, érzelmi vihar, már csak max. egy biliben lehet vihar, és addigra már teljesen más nagy szerelem foglalkoztat.
De a lényeg, hogy minden kapcsolat, ismeretség iszonyatosan jó tanulnivaló, gyémántcsiszolás, lelki fejlődésünhöz elengedhetetlen okosodás.
És!Mindennek megvan a miértje!

Nincsenek megjegyzések: