2009. április 6., hétfő

Tavaszi bezsongás.


Tavasz.Nagytakarítás. A tavalyi év kisöprése a lakásból.
Lentről haladok felfelé..már az összes követ felmostam...terasz felporszívózva...felmosva..
csak nézem a kilátást...a méhecskék eszeveszett porzásba kezdtek és pont ide,a tető alá szeretnének beköltözni.Na,ehhez lesz még egy-két szavam...de jóóó!kinyílt az aranyeső! Természetesen a szomszéd kertje még zöldebb,de már nálunk is nagy a felhajtás növénynyílás terén. Minden évben férjhez szeretne menni a cseresznyefánk. Hófehér virágszirmokba öltözik és a mellette lévő babarózsát beszéli rá, hogy legyen a koszorúslány. Na persze,az meg rózsaszínű szirmokkal aggatja tele magát. Aztán így parádéznak vagy két hétig, de egyik évben se kellenek senkinek:)
Idén is vad ültetésbe kezdtem.Sárga akác,futórózsa és a tűzliliom honosítását vettem fejembe ebben az évben. Az örökös harcom a kutyával minduntalan kudarcra ítéli munkám. A hatalmas gödrök és árkok ásása mániává emelkedett a bitang eb agyában. Az ibolya mellett éktelenkedik a tavalyi szalonnabőr újra kiásott darabja, a múltheti velőscsont maradványai pedig a füge tövében bújik elő. Undorító!! Csak remélni tudom,hogy ennek a bundás gazfickónak a jó ízlése öregségére felszínre tör, és értékelni fogja a színes és pompázatos kert látványát.
Közben ezek a csíkos kis fullánkhordozók hadat üzennek nekem...basszuss!..kitörni látszik a teraszi háború! Méhek vs. vikííííííí................

Nincsenek megjegyzések: