2011. október 27., csütörtök

A pók érkezése, avagy kedvesen behálózva.


Mielőtt bárki arra számítana,h egyfajta természettudományi esszébe kezdenék,el kell h keserítsem, mert korántsem ez lenne a szándékom. Újdonsült ízeltlábú lakótársamról szeretnék említést tenni.
Az ősz beköszöntével az állatok vagy elköltöznek melegebb éghajlatra vagy keresnek egy olyan helyet,ahol meghúzhatják magukat tavaszig. Utóbbi megoldás mellett döntött nyolclábú barátom is,aki úgy gondolta,h a fürdőszobába rendezkedik be,amíg kint újra elfogadható nem lesz számára a hőmérséklet. Álmait és házát a kád szegletébe tervezte és kivitelezte pillanatok alatt, mely igen kusza és szövevényes,nem amolyan szabályos kör fazonúra sikerült. Ki tudja,h miért pont ez a hely tetszett meg neki?! Talán a fürdőszoba díszei miatt?
A kád sarkában egy váza van,mellette egy kézzel festett hal alakú kerámia, a sort pedig egy kaspó zárja,amiben egy hosszúkás alakú kaktusz ágaskodik az ablak irányába. Néha ezt a látványt töri meg egy sampon vagy egy ottfelejtett borotva.
Az aprócska pók pontosan a halacska,a csempe és a kaspó között szőtte szellős otthonát. Amikor észrevettem a munkálatait, egyből végigfutott az agyamon,h talán kívül tágasabb,de ezt valószínű,h ő is tudta és különben is.Céllal jött a meleg lakásba. Így hát,hagytam.
Fura napjai lehetnek. Nappalok és éjszakák összevissza, hiszen a villanyt állandóan kapcsolgatja a lányom reggeltől estig, néha egy hatalmas fehér óriás vizet permetez a lakására (fürdök), a mosógép zajáról már nem is beszélve. Ráadásul,a sampon flakonján a hosszú hajú mosolygós néni olyan lehet neki,mint egy hatalmas reklámplakát. Ennek ellenére mégis jól érzi magát és lelkesen várja a finom rovarokat. Persze,nekem sincs vele semmi bajom,kendőzetlenül dobom le előtte a ruháimat,pedig ő nyolc szemmel látja tökéletesnek egyáltalán nem nevezhető testemet. Meg is állapítottam, h most már két élőlény előtt egyáltalán nincs takargatni valóm. Az orvosom és a Pók.
Délután elolvastam a fajtájáról ezt-azt. Úgy fest,h ez nem özvegy,de nem is keresztes. Se szőre, se idegmérge. Tök általános,kis kerti veszedelem legyek és muslincák sajnálatára. Ráadásul maximum két évig él. Óó... remélem,h azt a kevés időt boldogan fogja tölteni és rengeteg szövevényes dolgot átél lakáson kívül és kerten túl. Kívánom neki, h tavasszal a cseresznyefánkon fújja a szél hatalmas hálóját,amiben a legkövérebb bogarak lesznek a vacsorái.

Nincsenek megjegyzések: