2009. március 23., hétfő

Mosási hieroglifák


Egy kedves barátom szerint a gyermeknevelés, az otthoni teendők ellátása, egyenlő a semmittevéssel. Pedig ha tudná?!....
A főzéssel minden nap egy hétpróbát teljesítek, olyan kreativitást igényel, hogy Pablo Picasso kék korszaka semmi ehhez képest. Minden nap vmi újat alkotni... aztán a takarítás.....egy gerillaháború,amit a lányom játékai űznek velem nap,mint nap.
De ami a legnagyobb kihívást jelenti, az a mosás! Persze!Fehér..blablabla..színes ruhák!A frászt!Láttad már a használati utasítást egy-egy nehezebb darabon? Évekig a tollkabátot tisztítóba hordtam..mostmár tudom,hogy feleslegesen!
A mai kihívás egy barna kordzakó volt! Gondoltam ,elolvasom, hogy hogyan kell tisztítani!Jesszuss!! Az egyiptológus munkája nem olyan nehéz, mint amilyen az enyém volt. Neeem sasfigura, fekvő oroszlán, meg kígyó ábrák barátocskám!
P-betű körben,alul áthúzva!Sosem találnád ki!.....Klórmentesen vegytisztítható!!!!Aztán...ilyen volt a zakó belsejébe írva (ábrával)...klóros fehérítés tilos! Normálisak?Miből gondolták,hogy a barna zakót bárki is klórozni akarja?!...Még az a szerencse, hogy egyszer év végén vittem vmi kabátot mosatni, és a kezembe adtak egy céges naptárt, aminek a hátulján a jelzések és annak fordításaik vannak!
Mire szeptember végén visszamegyek dolgozni, akár egy kisebb éttermet is elvezethetnék vagy egy észak-afrikai ásatáson is megállnám a helyem!
Méghogy semmittevés!....

Nincsenek megjegyzések: