2009. március 12., csütörtök

Mint már egyszer említettem, Magyarországra kezdtek betörni a különféle táplálékkiegészítős-gyorsanmeggazdagodós bújtatott piramisjátékok. Én is majdnem beleestem a csapdába, jó szívemnek köszönhetően. A termékek kiválóak voltak, és azt gondoltam, hogyha tényleg mindenki ráállna az egészségére, akkor kevesebb gyógyszert kéne szednie egy csomó embernek és boldogabban,egészségesebben és fittebben élhetnének. Na ez egy hülyeség!Először is, nem ez a cél!Másodsorban sem:)..szerencsére rájöttem hamar (segítséggel), így megmaradtak a barátaim és a lelkiismeretem is. Az egyik unokatestvérem, aki ezeket a típusú üzleteket ismeri, nagyon kidörzsölődött már ezen a pályán. Nem lehet csak úgy az idejét rabolni,hülyeségekkel tömni a fejét.De ma törbecsalták!:)) Felhívták telefonon, hogy lenne egy biztosítássokkal foglalkozó cég és ott számára akadna egy hely, mert hallotta az a kicsodamicsoda ember, hogy az u.tesóm az olyan ügyes csaj. Na, tesóm is így gondolta, tehát megbeszéltek egy találkozót. A faszi öltönyben, komolyan és pontosan. Tesóm hasonlóképp. Leültek,kávéztak...megtörténik a bevezetés. ..és miről kezd beszélni a fickó?Totálisan másról .Elkezdte leadni azt a táplálékkiegészítős szöveget, amin mi már túljutottunk, nem is akármilyen szinten. Mostmár képesek vagyunk vicceket, groteszk történeteket gyártani oly módon, hogy közben saját magunkon is röhögünk. Röhögünk?Nyihogunk...szóval a faszi meg csak mondja neki szórul-szóra azt a sablont, amit már hallottunk azoktól az emberektől, akik átszellemültek ezeknek a cégeknek az oktató dvd-itől.
Egy ideig hallgatta, mert hát szegény hapsi teljesen beleélte magát, de aztán elkezdte unni. Hogy ne rabolják egymás idejét, tesóm töredelmesen bevallotta, hogy hát igen. Ő ismeri ezt a céget, a termékeit, és köszöni szépen de nem élne vele. Micsodaaaaa???Na neee...az nem lehet!Ez egy hihetetlen meggazdagodási lehetőség!! Nem szabad kihagyni!! Energia befektetés nélküli milliók.Csak némi aprópénz kell hozzá!Egy fél éven belül pedig már Amerikába is kijuthatsz! (kérdésem:és?!) A tesóm hajthatatlan volt. Köszönte szépen és már ment is volna!Ha hagyták volna!Kihagyhatalan ajánlat!Én azt szeretném, ha sikeres lennél!Ha nem kéne dolgoznod, csak drága holmikat vásárolhatnál! Jót akarok!Köszönte szépen és már menekült volna!Dehát nem érted?Ez egy hatalmas üzlet,ami biztos siker! szinte ingyen!Köszönte szépen és szaladt a lifthez!
Kivülről úgy nézett ki,mint egy rossz kapcsolat,ahol a nő szakítani akar, de a férfi még győzködi, hogy örökké szeretni fogja. A liftajtó volt a határ. Ott eldöntötte u.tesóm,ha beszáll mellé és továbbra is nyomja a süketelést a manus, akkor nem zárkózik el a tetlegességtől sem. A fickó talán belátta, hogy nem sikerül nyélbe ütni az üzletet, vagy esetleg érezte, hogy üldözőből azon nyomban üldözött lesz, nem szállt be a liftbe. Értetlen arccal állt a Sugár első emeletén és egyszerűen nem fogta fel, hogy emberek hogyan is mehetnek el a szerencséjük mellett....

Nem is tudom, hogy mi az,ami mellett vakon kiállnék. Nem csak termékekre gondolok, hanem úgy bármire. Amire azt mondanám, hogy márpedig ez a jó,vagy ez a helyes...ahogy egyre inkább telik az idő, úgy jönnek a tapasztalások....talán majd ha már olyan öreg leszek, hogy a hamu is mamu,és annyi megélt év lesz mögöttem, akkor talán lesznek ilyen megnyilvánulásaim..

Nincsenek megjegyzések: