2011. december 2., péntek

Papírkuckó.


A Spar és egy 100-as áruház közrefogott és fedett részén található a Nyírpalota utcában. Olyan megbújósan és szerényen. Egy ajtó,egy ablak, nem lehet nagyobb 12 négyzetméternél. Csak az a zöldséges bolt vet még árnyékot arra a papírkuckóra, ahol mindent megkapsz. Szándékosan nem azt írtam,h szinte mindent,mert akkor már lehúznám a helyet. Hiába a nagy irodaszer depók, sokszor hiányosak a polcaik. De itt? Hah! Nem fogom most felsorolni a választékot,mert akit érdekel,az odamegy.
Nem kell,h ismerd a tulajt,mert anélkül is mindent beszereznek neked egy csupa kedves hölgy társaságában,aki kiszolgál téged.Neeem...nem megnézi a termék árát és elkéri a pénzt,hanem ahogy egy vevővel bánni kell.Pontosan annyi mosolyt megereszteni,ami megszínesíti akár az egész napodat és annyit társalogni, amennyi az adott helyzetben szükséges.
Meglepő és szinte már felfoghatatlan,h egy ekkora üzletben bármit kérhetsz.Előveszi az alsó polcról,vagy abból a kihúzós részből,ahol az a sok színes papír...vékonyabb...vastagabb..csillogóbb...te jesszuss!Variációk zöld papírra!
Egyszer kértem dobókockát.Százat.Mert társasjáték fazonú a kiadványunk borítója. Tárááámm!Van a papírkuckóban!10 centis,pici boríték az ajándékkártyáimnak.Van.Milyen színben?...anyámnak műfenyőt szeretnék.Van!Milyen méretben?....tollpipi végű rózsaszíntoll..óóó..Fannimnak...van!nyomtatványok?Van!Karácsonyi dekoráció?Van!Mmm..hercegnős füzet?A csipkerózsikás vagy a hamupipőkés?Ááááá.....
Hazaérkeztem és elgondolkodtam,h jó. De mi nincs?
A nagy Ő-t keresem szép öregkorral. Holnap felhívom a Mikit. Lehet,h van neki raktáron?

Nincsenek megjegyzések: